Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ: Δε γεμίζουν ούτε λεωφορείο!

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θλιβερά μικρή η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των συνδικαλιστών. Δε γεμίζουν ούτε λεωφορείο οι συγκεντρωμένοι. Ο κόσμος έχει γυρίσει για τα καλα την πλάτη στους συνδικαλιστές. Δεν είναι τυχαιο πως στο σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν όλοι και όλοι 150 άνθρωποι.Δεν πηγαν καν σύσσωμα τα μέλη των προεδρείων των δεκάδων συνδικαλιστικών σωματείων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Αλλωστε και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές προβληματίζονται από τη μικρη συμμετοχή με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει γνωστό ακόμα εάν τελικά θα πραγαμτοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή. 

Το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος γίνεται σε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο Δημόσιο που προωθούνται από την κυβέρνηση.Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις πολιτικές τους την ανεργία στα ύψη, καρατόμησαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι, μέσω της πολιτικής που ασκεί, οδηγεί στην «κατεδάφιση» του κοινωνικού κράτους.

Newsit.gr